Dit kunstgebit vervangt alle tanden en kiezen. Dit kan voor zowel boven als onder of voor beide kaken zijn. De prothesen omvatten de volledige kaak met kunststof. De tandprotheticus maakt een afdruk van uw kaken waarna uw prothese op maat gemaakt wordt. De kleur van het kunststof en van de tanden wordt volledig aangepast aan uw wensen.Een implantaat wordt vaak geplaatst als een normale prothese niet meer de gewenste resultaten geeft. De onderkaak slinkt en uw prothese gaat steeds losser zitten. 

Na het vastgroeien van de implantaten kan er een "klikgebit" worden vervaardigd. Het in- en uithalen van de prothese is hierbij nog steeds mogelijk.Naast een volledige prothese is het ook mogelijk om een gedeeltelijke prothese aan te meten. Wanneer er een aantal tanden en/of kiezen ontbreken wordt er gekozen voor een gedeeltelijke prothese. Hierbij worden de ruimtes tussen de eigen tanden weer opgevuld.


Een prothese kan breken. Dit kan gebeuren als hij valt of als de pasvorm niet goed meer is. Om een prothese weer goed passend te maken kan er een rebasing uitgevoerd worden. De pasvorm van uw prothese wordt dan weer aangepast naar de huidige vorm van de kaak. 

Een reparatie of rebasing is vaak dezelfde dag weer klaar!


De immediaatprothese, ook wel noodprothese genoemd, wordt direct geplaatst na het trekken van de tanden en/of kiezen. Het belangrijkste is dat u in de genezingstijd niet zonder tanden en kiezen loopt, hierdoor kunt u beter sociaal functioneren en kauwen. Tevens dient de noodprothese als een drukverband om de wonden af te sluiten en zwelling te beperken.


Kienhuis tandprothetiek

De beste zorg voor uw kunstgebit

Kienhuis tandprothetiek
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.