Een tandheelkundig implantaat is een kleine metalen schroef. Deze schroef bestaat uit lichaamsvriendelijk titanium en neemt de functie van de tandwortel over. Het implantaat wordt in het bot geplaatst. Het kaakbot groeit vast in het oppervlak van het implantaat waardoor het implantaat stevig verankerd wordt. Op een implantaat kan vervolgens een kroon, brug of prothese worden geplaatst.

Implantaten in combinatie met een kunstgebit. 

Meestal worden er in de onderkaak 2 implantaten geplaatst. Na het vastgroeien kan de prothese gemaakt worden. Daarna wordt de gebitprothese geplaatst met behulp van een klik-systeem. De prothese wordt op de implantaten geklikt, zodat het goed op zijn plaats blijft. U kunt de prothese zelf uit de mond halen en is dus makkelijk schoon te houden. 


Ik informeer u graag over de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot een prothese op implantaten. Tegenwoordig is het bijna bij iedereen mogelijk om implantaten te plaatsen. Al gelden er voor een goed resultaat wel wat voorwaarden. Zo moet er nog genoeg kaakbot aanwezig zijn om het implantaat in te verankeren. 

Bovendien is het van belang dat uw kaakbot en tandvlees gezond zijn. Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen het succes van het implantaat nadelig beïnvloeden. 


Voor meer informatie of een begroting kunt u contact met ons opnemen


Kienhuis tandprothetiek

De beste zorg voor uw kunstgebit

Kienhuis tandprothetiek
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.