Er zijn allerlei verschillende redenen waarom het kan voorkomen dat u afscheid moet nemen van uw eigen tanden of kiezen. Iets waar u al jaren tegen op ziet of al jaren naartoe leeft. Tanden en kiezen zijn een belangrijk onderdeel van uw gezicht en daarmee uw visitekaartje. Het is dus van groot belang dat de prothese die gemaakt wordt goed bij uw gezicht past en vertrouwt oogt.De eerste prothese is misschien wel de belangrijkste prothese die uw ooit zal dragen. Het is het eerste contact dat met een prothese heeft. Hiermee zal u moeten leren eten, praten en bewegen in het dagelijkse leven. Het is onze taak om uw zo goed mogelijk te begeleiden in dit traject. 

Tijdens de eerste afspraak word besproken wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens zullen wij samen met de tandarts/kaakchirurg een behandelplan opstellen. Dit plan word vervolgens met uw overlegd zodat u eventuele wensen kunt aangeven. Uw prothese wordt dus gemaakt voordat uw tanden en/of kiezen getrokken worden.

U begint bij de tandarts of kaakchirurg. Deze zal de kaak verdoven en de tanden en/of kiezen verwijderen. Indien nodig worden de wonden gehecht en dan wordt de prothese geplaatst. De prothese werkt als een drukverband en voorkomt bloedingen.

De prothese moet vervolgens 48 uur in de mond blijven zitten. Als gevolg van het trekken van uw tanden en/of kiezen zal de kaak gaan opzwellen. Haal de prothese niet vroegtijdig uit de mond. Het kan zijn dat door de zwelling de prothese dan niet meer in de mond past. Het is raadzaam om de eerste uren uw mond niet te spoelen omdat u anders de bloedpropjes die op de wonden zitten weg kunt spoelen en zo de bloeding langer door zal gaan. Bij drukplekken kunt u contact met ons opnemen.

Na een tijdje zal het nodig zijn om de prothese(s) op te vullen. Door het genezen slinkt de kaak. Hierdoor kan de prothese drukplekjes geven en kan hij los gaan zitten. Na 6-12 maanden is het genezingsproces voorbij en zal de definitieve prothese aangemeten worden.


Voor meer informatie of een begroting kunt u contact met ons opnemen


Kienhuis tandprothetiek

De beste zorg voor uw kunstgebit

Kienhuis tandprothetiek
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.