Naast een volledige prothese is het ook mogelijk om een gedeeltelijke prothese aan te meten. Wanneer er een aantal tanden en/of kiezen ontbreken wordt er gekozen voor een gedeeltelijke prothese. Hierbij worden de ruimtes tussen de eigen tanden weer opgevuld. Er bestaan hier verschillende oplossingen voor.


Een partiële prothese

Een partiele gebitsprothese bestaat volledig uit kunststof. De prothese kan alleen door de tandprotheticus aangemeten en vervaardigd worden als uw tandarts uw tanden en/of kiezen heeft gecontroleerd. Uit de controle moet blijken dat belasting van deze elementen geen problemen zal opleveren. Daar waar u elementen mist zullen deze in de prothese geplaatst worden. Er wordt samen met u naar de kleur van de tanden en/of kiezen gekeken. Wanneer de houvast van het plaatje tegenvalt kunnen er ook haakjes aan de prothese gemaakt worden voor meer retentie.


Een flexibele prothese

Zoals de naam al verklapt, is een flexibele kunststof voor een gedeeltelijke prothese. Niet in alle gevallen is dit een geschikte oplossing. 

We kunnen dit beoordelen of in uw geval u hiervoor geschikt bent. Tevens is de levensduur van een flexibele prothese vaak korter. De nadelen van een flexibele prothese is dat deze niet te repareren of op te vullen is.


Een frame prothese

Een frame prothese is een wat luxere uitvoering. De basis in niet van kunststof maar van metaal. Deze prothese wordt standaard met haakjes uitgevoerd. Zonder is niet altijd mogelijk bij een frame prothese. Een vereiste is dat uw eigen tanden en/of kiezen voldoende sterk zijn om deze constructie te dragen. Uw tandarts kan dit beoordelen. Het metaal bestaat uit een sterke chroomkobalt legering. Bij eventuele allergische reacties kan het metaal verguld worden.


U krijgt uit de basisverzekering geen vergoeding voor gedeeltelijke prothese. Hiervoor moet u een extra aanvullende (tandarts) verzekering hebben afgesloten. Heeft u een extra verzekering dan zit hier aan vaak een maximum verbonden per jaar. (Hieronder valt ook mondhygiënist en tandarts).  


Voor meer informatie of een begroting kunt u contact met ons opnemen


Kienhuis tandprothetiek

De beste zorg voor uw kunstgebit

Kienhuis tandprothetiek
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.